In de Agri & Food-special van april 2025 staat een interview met Wiebe Tromp over de kracht van Tromp: betaalbaar maatwerk. “Hoe beter het eten voor de koe in balans is, hoe beter de gezondheid van de koe.”
Wiebe Tromp is voedingsmiddelentechnoloog en bedrijfskundige en nam in 2003 het familiebedrijf uit 1937 over. Zijn passie ligt in het bedenken en maken van de beste mineralenmengsels en likstenen om de gezondheid van de koe te verbeteren. „Hoe beter het eten voor de koe in balans is, hoe beter de gezondheid van de koe, hoe beter de melkproductie en de kwaliteit van de melk. En daarmee lever je dan weer een bijdrage aan de gezondheid van de mens.”
Wiebe vervolgt in het artikel: „De voorbije jaren hebben we geïnvesteerd in de verbetering van machines, processen en producten en hebben we belangrijke stappen in automatisering gezet, zoals het receptenbeheer en tracking en tracing van de grondstoffen.
Vervolgens hebben we ingezet op de professionalisering van onszelf, van ons team van vijftien mensen en de interne structuren en organisatie. Het was een belangrijke stap om ook in onszelf te investeren, om ontwikkeling en perspectief voor ieder ruimte te geven.
We zijn van korte lijnen en het nemen van verantwoordelijkheid: als je een goed idee hebt, moet je het vooral aandragen. De betrokkenheid binnen Tromp is groot. Nu wordt het tijd om onze huisvesting verder op orde te brengen. Voor onszelf en om onze bezoekers beter van dienst te kunnen zijn met rondleidingen en het laten beleven van de wereld van mineralen.”
Klik hier om het interview online te lezen